Laat je uitdagen op onze Open Dag!

Zaterdag 14 mei tussen 11:00 en 15:00 uur is het zo ver. Kinderen van alle leeftijden en hun ouder(s)/verzorger(s) zijn die dag van harte welkom om kennis te maken met scouting.

Tijdens deze Open Dag gaan we kennismaken met alle verschillende gebieden van scouting. In het bos zullen verschillende activiteiten plaatsvinden die de uitdaging en het plezier van scouting hebben. Zo is er klimmuur, vele creatieve opdrachten en worden er de mooiste kampvuurtjes gemaakt. Er is voor iedereen wat te doen, dit is ook iets waar scouting voor staat. De ouders kunnen op verschillende punten informatie over scouting en de scoutinggroep verkrijgen gedurende de dag, terwijl de kinderen zich vermaken met alle georganiseerde activiteiten. Zien we jou ook 14 mei?

Jotihunt 2021

Komende hetfstvakantie, in het weekend van 16-17 oktober waarop er geen reguliere opkomsten zijn, doen de explorers, stammen, leiding en kaderleden van onze scoutingroep weer mee met aan de Jotihunt.

De Jotihunt is een jaarlijkse interactieve vossenjacht voor scoutinggroepen uit heel Gelderland. Bij dit evenement jagen ('hunten') de deelnemende scoutinggroepen op vossenteams. De vossenteams, bestaande uit drie personen, verplaatsen zich door Gelderland. De locatie van de vossen wordt via hints bekend gemaakt via de spelsite, het is aan de deelnemende scoutinggroepen om deze hints te ontcijferen en zo een informatie te krijgen over de locatie en looproute van de vossenteams, hierbij is het doel om de vossenteams te kunnen vinden ('hunten'). Vossenteams bewegen zich langs deelnemende scoutinggroepen met als doel bij deze groep een tegenhunt te plaatsen. Naast het oplossen van hints en het jagen op de vossenteams krijgen de deelnemende scoutinggroepen opdrachten om uit te voeren. Geslaagde hints en het insturen van opdrachten leveren punten op. De scoutinggroep die na 15 uur de meeste punten heeft, wint de Jotihunt.

Kerstbomenactie

Zaterdag 8 en 15 december gaan we weer kerstbomen verkopen!

Onder het genot van een lekker warm drankje bij onze kerstkraam kan u een mooie boom uitzoeken.

De bomen zijn van een goeie kwaliteit en zijn er in verschillende maten. Ook hebben we verschillende soorten bomen zoals een echte Nordmann of een prachtige blauwspar. Ook kan er gekozen worden voor een boom met of zonder kluit.

In de kerstkraam zijn er leuke kerstaccessoires of een handige kerstboomstandaard te koop.

De opbrengst van de kerstbomenverkoop gaat volledig naar onderhoud en renovatie van de diverse gebouwen waar iedere zaterdag 200 jeugdleden bijeenkomen en samen verschillende activiteiten ondernemen.

Pepermuntactie

Inmiddels is de Pepermuntactie een echte traditie geworden. De voorgaande jaren was de actie een groot succes. Jaarlijks doen we één actie (slechts één dus voor het gehele jaar) waarbij de inzet van alle jeugdleden en hun ouders/verzorgers gevraagd wordt. Ook dit jaar rekenen we op uw en jullie steun. Deze groepsactie zorgt ervoor dat onze financiën gezond blijven en dat we nieuw materiaal kunnen kopen, dat belangrijk is voor ons scoutingspel. Met de hulp van iedereen gaat de actie ook dit jaar een succes worden. Tijdens de actiedag en de voorverkoop kan iedereen zijn steentje bijdragen. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar diverse klim- en klauterbanen voor alle speleenheden.

Voorverkoop

Elk jeugdlid heeft een voorverkooplijst ontvangen, waarmee hij/zij aan buren, opa’s en oma’s, tantes en ooms en andere bekenden doosjes Wilhelmina pepermunt kan verkopen. Een doosje pepermunt kost € 2,-.

Alleen tijdens de voorverkoop geldt: 3 doosjes voor € 5,-.

En natuurlijk… De beste voorverkoper wint een leuke prijs!

De voorverkooplijsten kunnen samen met het ontvangen geld op zaterdag 22 september en op zaterdag 29 september voor òf na de opkomst worden ingeleverd. Is de voorverkooplijst vol? Geen probleem je kan een nieuwe lijst downloaden of ophalen bij de kraam aan de poort. De voorverkoop dient zaterdag 6 oktober opgehaald te worden. Dit kan tijdens de hele actiedag tussen 9:00 uur en 16:00 uur.

Actiedag

Zaterdag 6 oktober is het zover: De Pepermuntactiedag is dan een feit!

De actiedag is niet veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Deze dag gaan wij als gehele groep langs de deuren in de wijken in Apeldoorn en omstreken om zoveel mogelijk pepermunt te verkopen. Om deze actie te kunnen laten slagen, verwachten wij dat ieder jeugdlid helpt tijdens de actiedag.

Hieronder hebben we voor u een aantal gegevens op een rijtje gezet:
Wanneer? Zaterdag 6 oktober
Hoe laat? 9.00-16.00 uur (voor de bevers één dagdeel. De Ochtendkolonie draait van 9.30 tot 12.00 uur en de Middagkolonie van 13.00 uur tot 15.30 uur.)
Benodigdheden? Compleet Scoutfit, lunchpakketje en een rugtas
Scouts en explorers komen op de fiets

U helpt toch ook?

Zonder hulp is deze actie niet mogelijk. Als ouder/verzorger begeleidt u deze dag (of een dagdeel) een groepje van ongeveer vier à vijf kinderen (welpen/scouts) met het verkopen van de doosjes pepermunt.

U gaat met de auto of lopend een wijk van Apeldoorn in zodat de kinderen aan de deur de pepermunt kunnen verkopen. Bevers en Explorers gaan deze dag onder begeleiding van hun eigen (bege)leiding de wijk in. Ouders van deze jeugdleden worden dan ook gevraagd om de groepjes van welpen/scouts te begeleiden.

Wij verzoeken u om, óók als u verhinderd bent om te helpen, uiterlijk zaterdag 22 september het antwoordstrookje in te leveren bij de eigen leiding van uw zoon/dochter of uw gegevens te e-mailen naar pepermunt@sw3lbp.nl.

Meer informatie over de actiedag ontvangt u eind september. Voor vragen omtrent de Pepermuntactie kunt u mailen naar pepermunt@sw3lbp.nl.

De AH Sportactie is een landelijke spaaractie waarbij klanten van Albert Heijn, vanaf maandag 17 september t/m zondag 30 september 2018 bij elke boodschap een AH Sportvoucher ontvangen. Elke sportvoucher is 2 keer gratis sporten waard. Met deze AH Sportvoucher kunnen klanten een gratis proefles boeken bij de deelnemende sportclubs via www.ahsportactie.nl. De proeflessen kunnen worden geboekt van 17 september t/m 25 november 2018. Zoek op Scouting en Apeldoorn.

We zullen op zaterdag 22 september en 29 september onze poorten open zetten voor de Nationale Sportweek.

Van 15 tot en met 29 september is de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF, met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open. Wij dus ook!

Opkomst zaterdag 1 september

De zomerkampen zijn al weer even achter de rug en alle jeugdleden en het kader genieten van een welverdiende (scouting)vakantie. Toch staat het nieuwe seizoen alweer bijna voor de deur.

De eerste opkomst na de vakantie zal zijn op zaterdag 1 september 2018.

Zoals gebruikelijk heeft de eerste opkomst van het seizoen aangepaste tijden in verband met het overvliegen van jeugdleden naar oudere speltakken.

De opkomsttijden voor 1 september zien er als volgt uit:

SpeltakLeeftijdJ/Mochtendmiddag

Ochtendkolonie

4 tot 7 jaarJ/M11.00-13.30 uur 

Middagkolonie

4 tot 7 jaarJ/M 13.00-15.15 uur

Sioniehorde

7 tot 11 jaarJ/M11.00-13.30 uur 

Mowglihorde

7 tot 11 jaarJ 13.00-15.30 uur

Shantihorde

7 tot 11 jaarM 13.00-15.30 uur

Gaaientroep

11 tot 15 jaarJ/M11.00-13.30 uur 

Ekerstroep

11 tot 15 jaarJ 13.00-15.30 uur

Prinses Margriettroep

11 tot 15 jaarM 13.00-15.30 uur

Afdeling 757

15 tot 18 jaarJ/M11.00-13:30 uur 

Afdeling 595

15 tot 18 jaarJ/M 13.00-15:30 uur

Het overvliegen staat gepland om 13.00 uur op het middenterrein voor 't Ekersnest. U bent als ouder(s)/verzorger(s) van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! Overigens draaien de jeugdleden die overvliegen op de eerste opkomst al met hun nieuwe speltak mee, ook als dat betekent dat er na de opkomst pas wordt overgevlogen.

De ochtendspeltakken hebben tot 13.30 uur opkomst. Graag vragen wij u uw zoon/dochter daarom een lunchpakket mee te geven.

De zaterdag na de eerste opkomst, zaterdag 8 september, gelden weer normale opkomsttijden.

Zaterdag 2 juni: Open Dag

Op zaterdag 2 juni hebben wij een Open Dag op ‘De Punt’. De dag zal in het teken staan van scouting, in de breedste zin van het woord. Met alle speltakken wordt een gezamenlijke, grote activiteit georganiseerd. Met uitdagende outdoor, gekke spelletjes, koken en creativiteit, belooft het een spetterende dag te worden! 

Naast onze eigen jeugdleden is er ook de gehele dag ruimte voor vriendjes, vriendinnetjes, familie, vrienden, kennissen en buren om te komen  kijken en scouting zelf te ervaren. Zij kunnen de gehele dag aansluiten bij de verschillende speltakken en de activiteiten.

De opkomsttijden op 2 juni zijn zoals gebruikelijk. Om 9.30 uur openen we met alle ochtendspeltakken gezamenlijk, om 14.00 uur met de middagspeltakken. Natuurlijk komt iedereen in complete scoutfit.

Een befaamde Scouting-slogan is nog steeds ‘Hoort, zegt het voort’. Het verzoek is dan ook aan iedereen jullie omgeving te informeren over deze Open Dag. Posters en flyers voor eigen promotie zijn te vinden in de Stamhut (eerste blokhut na de poort rechts).

Mocht u nog vragen hebben over de Open Dag, kunt u bij de (bege)leiding van uw kind terecht: zij kunnen u verder helpen!

100 Jaar scouting op De Punt

Op 28 februari 1918 werd door Koningin Wilhelmina het huidige terrein "De Punt" aan scouting (toen nog padvinderij) officieel in bruikleen gegeven. Dat is dus 100 jaar geleden!

Stadhouder-Koning Willem III kocht rond 1684 een bosperceel vlak bij het Loo: Kamp Links. Het geheel werd Kamp Links genoemd, omdat dit het enige terrein was aan de linkerkant van de Amersfoortseweg.

Dit is het stuk grond waar vroeger “Huize Mary”, de Veluwse verpleegopleiding, op stond en waar nu het bejaardentehuis “De Loohof” staat en ons terrein, nu ook wel “De Punt” genoemd.

23 december Finale Serious Request actie!

Kom zaterdag 23 december om 13:00u naar het Beekpark om met alle Apeldoornse Scouts de opbrengst van de 3FM Serious Request actie naar het Glazen Huis brengen!

Na maanden van flessen inzamelen, chocomelk verkopen tijdens het Midwinterkampvuur en een piek per kerstboom te verzamelen is het dan eindelijk zover!

Wij gaan samen met alle scouts en ouders van andere scoutinggroepen in Apeldoorn de volledige opbrengst van onze deelname aan de actie Scouting Regio Apeldoorn voor Serious Request naar het Glazen Huis brengen.

Vanaf 13:00 uur verzamelen we in het Beekpark (park aan de Vosselmanstraat) waar we broodjes kunnen bakken en andere activiteiten kunnen doen.
Daarna gaan we als één stoet vanaf het Beekpark naar het Glazen Huis op het Marktplein om daar onze cheque te overhandigen. Na het overhandigen van de cheque nemen we weer afscheid van elkaar. Dit zal ongeveer rond 15:30 uur zijn.

Belangrijk!

Ondanks dat de leiding ook aanwezig in het Beekpark blijven de ouder(s)/verzorger(s) verantwoordelijk voor hun eigen kinderen. De leiding zal zorgen dat alles in goede banen verloopt.

We zien u graag zaterdag 23 december in het Beekpark.
Vergeet niet om in je scout-fit te komen (inclusief das, hier gaan wij iets leuks mee doen).

Kunt u niet aanwezig zijn bij het chequemoment? Wilt u dan wel meedoen met deze actie?
Help de Dj's de boodschap van SR17 te verspreiden! Ze vragen je om ook een familiefoto te delen, en daarbij drie vrienden te taggen in de post. Hopelijk doen zij dan ook mee. De foto mag een professionele zijn, maar een spontane selfie is ook leuk. Delen kan via Instagram, Twitter of Facebook (of gewoon allemaal natuurlijk). De tekst en hashtags zijn al bedacht, die kun je hieronder kopiëren:

Dankbaar dat wij samen zijn, miljoenen kinderen en ouders zijn dat niet. Daarom steun ik @seriousrequest. Jullie ook, tag1, tag2, tag3? Deel dan ook jouw familiefoto, tag 3 vrienden en #brengzeweersamen #SR17 #3FM

Als iedereen meedoet, is het niet alleen een gave actie, we creëren ook super veel aandacht voor datgene waar het allemaal om te doen is: geld inzamelen om miljoenen kinderen en ouders wereldwijd te kunnen herenigen.

Deelname AH Sportactie

Vanaf 4 september t/m 3 december doen we mee aan de AH Sportactie.

De AH Sportactie is een landelijke spaaractie waarbij klanten van Albert Heijn, van 4 tot 24 september, bij iedere €10,- aan boodschappen 1 AH Sportzegel ontvangen. Bij 10 zegels is de spaarkaart vol. Elke volle spaarkaart geeft vervolgens toegang tot vijf keer gratis mee doen met activiteiten en sporten bij verschillende verenigingen.

Mensen kunnen zich aanmelden via ahsportactie en dan zoeken op Scouting in Apeldoorn.

Lege flessen inzamelen voor Serious Request

Zoals u waarschijnlijk wel weet is 3FM Serious Request dit jaar in Apeldoorn. Daarom gaan we vanaf nu tot en met 24 december meedoen met de actie van Scouting Regio Apeldoorn voor Serious Request door lege statiegeldflessen in te zamelen.

3FM Serious Request (vaak verkort tot Serious Request) is een jaarlijks terugkerende actie van de radiozender NPO 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van Het Nederlandse Rode Kruis.

Op ons terrein is een inleverpunt waar alle statiegeldflessen in gegooid kunnen worden. Dus neem iedere zaterdag al je lege flessen mee naar de Punt en steun Serious Request!

Je mag ook altijd doneren op onze actiepagina:
www.kominactie.3fm.nl/scouting-apeldoorn-voor-serious-request


Zoals u waarschijnlijk wel weet is 3FM Serious Request dit jaar in Apeldoorn. Daarom gaan we vanaf nu tot en met 24 december meedoen met de actie van Scouting Regio Apeldoorn voor Serious Request door lege statiegeldflessen in te zamelen.

3FM Serious Request (vaak verkort tot Serious Request) is een jaarlijks terugkerende actie van de radiozender NPO 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van Het Nederlandse Rode Kruis.

Op ons terrein is een inleverpunt waar alle statiegeldflessen in gegooid kunnen worden. Dus neem iedere zaterdag al je lege flessen mee naar de Punt en steun Serious Request!

Je mag ook altijd doneren op onze actiepagina:
http://www.kominactie.3fm.nl/scouting-apeldoorn-voor-serious-request

Kerstbomen actie

Zaterdag 9 en 16 december gaan we weer kerstbomen verkopen!

Onder het genot van een lekker warm drankje bij onze kerstkraam kan u een mooie boom uitzoeken.

Ook dit jaar hebben we verschillende bomen, bijv. nordmann bomen of blauwsparren. Speciaal voor dit jaar gaat er van iedere verkochte boom één "piek" naar de actie van Scouting Regio Apeldoorn voor Serious Request.

Dus koop een boom, steun onze groep én 3FM Serious Request


PINNEN, JA GRAAG!

Heerlijk appelbeignets te koop tijdens kerstbomenactie

Na het succes van vorig jaar verkopen onze Explorers van EA757 tijdens de kerstbomenactie op zaterdag 9 en 16 december ook weer heerlijke appelbeignets.

Ook hiervan gaat een deel van de opbrengst naar Scouting Regio Apeldoorn voor Serious Request.

De beignets zijn 0,75 per stuk, 5 voor 3,50 en 10 stuks voor slechts 6 euro.

Vanwege het succes van vorig jaar hanteren we nu ook bestellijsten, zodat u zeker weet dat u niet met lege handen naar huis gaat.

U kunt uw bestelling mailen naar actie757@sw3lbp.nl

Zaterdag Open Opkomst, neem jij je vrienden mee?

Zaterdag hebben we weer een open opkomst, dan gaan de poorten van ons terrein open en is iedereen welkom om eens een kijkje te komen nemen en er achter te komen wat Scouting nou precies is.

Alle jeugdleden mogen op deze dag ook al hun vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes en buurtkinderen meenemen naar onze groep om te laten zien wat ze iedere zaterdag op de Punt.

Er is die dag speciaal een klimwand neergezet waar ze onder deskundige begeleiding op kunnen klimmen. We hopen dat we veel nieuwe kinderen mogen verwelkomen.

Midwinterkampvuur 18 november

Op 18 november aanstaande vindt het jaarlijkse Midwinterkampvuur plaats. Zoals ieder jaar wordt het een enorm gezellige avond voor alle jeugdleden en hun ouders, broertjes en zusjes. Dit keer vormt ons kampvuurtheater het toneel van een heuse talentenjacht! Komt dat zien en geniet van een volledig verzorgde avond.

 

2017 is voor Apeldoorn natuurlijk een bijzonder jaar: het Glazen Huis van Serious Request strijkt neer op ons eigen vertrouwde Marktplein. Uiteraard kan Scouting als maatschappelijk betrokken organisatie niets anders dan hieraan haar steentje bijdragen. Op de avond van het Midwinterkampvuur zamelen we daarom geld in door de warme chocomelk en limonade na afloop van het kampvuur voor een klein bedrag te verkopen. 100% van de opbrengst gaat naar Serious Request. Dit bedrag, aangevuld met de opbrengst van de andere acties in de komende maanden, wordt onderdeel van de cheque die we met alle Scoutinggroepen van Apeldoorn zullen overhandigen aan de dj's in het Glazen Huis.

 

Wanneer? Op zaterdag 18 november van 19:00 uur tot 20:30 uur (theater geopend vanaf 18.50 uur) met een afsluitend drankje in de Bosbar voor het goede doel (tot 21:00 uur geopend).

Voor wie? Alle jeugdleden, hun ouder(s)/verzorger(s) en eventueel broertjes/zusjes

Waar? We verzamelen voor het Ekersnest en nemen daarna met z’n allen plaats in het Kampvuurtheater 

Wat moet ik meenemen? Een mok, warme kleding en evt. een plastic zak (tip: met een kussen erin) om op te zitten. In het geval van slecht weer, wordt ervoor gezorgd dat iedereen droog kan zitten.

Zaterdag 18 november vervallen de reguliere opkomsten op de ochtend en middag

Nieuwe kooktoestellen voor de scouts inzet Pepermuntactie

Op zaterdag 7 oktober organiseert scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell uit Apeldoorn weer de Pepermuntactie. Tijdens deze jaarlijkse actiedag gaan alle jeugdleden, ouders en leiding op pad om pepermunt te verkopen in heel Apeldoorn. Zo gaan er groepjes de wijk in, maar ook bij diverse tuincentra en bouwmarkten zijn de scouts te vinden. 

“De belangrijkste actie van het jaar.” Vertelt Elina Hetebrij, die in het actiecomité zit. “Met de opbrengst van deze actie kunnen we niet alleen materialen aanschaffen of het terrein onderhouden, maar ook proberen we om de contributie zo laag mogelijk te houden.” Want de filosofie van Scouting is dat kinderen uit alle lagen van de bevolking hier aan mee kunnen doen.

Nieuwe kooktoestellen
Ieder jaar wordt er één onderdeel uit het scoutingspel uitgelicht. Dit jaar is dat het kookmateriaal, waaronder nieuwe kooktoestellen waar tijdens de zomerkampen ieder jaar op gekookt wordt. Een essentieel onderdeel van een geslaagd kamp. “De oudere scouts koken tijdens een kamp zelf hun eten. Zo leren ze om zelfstandig een volledige maaltijd te maken.” En daarvoor is veilig en goed kookmateriaal nodig.

Komt u op 7 oktober de scouts tegen, bij u aan de deur of ergens anders in Apeldoorn? Koop dan één of meerdere doosje(s) pepermunt om de groep te steunen.

Over Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell
Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is lid van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.

Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is de grootste scoutinggroep van Gelderland en is te vinden aan de Jachtlaan 4-6 in Apeldoorn. Deze locatie is een prachtig stuk bos en behoorde ooit tot de kroondomeinen.

 

‘It giet oan, Pepermunt wordt weer een verkoopstunt!’

Ook dit jaar organiseren wij weer de Pepermuntactie. Dit jaar alweer voor de derde keer! De voorgaande jaren was de actie een groot succes. Jaarlijks doen we één actie (slechts één dus voor het gehele jaar) waarbij de inzet van alle jeugdleden en hun ouders/verzorgers gevraagd wordt. Ook dit jaar rekenen we op uw en jullie steun. Deze groepsactie zorgt ervoor dat onze financiën gezond blijven en dat we nieuw materiaal kunnen kopen, dat belangrijk is voor ons scoutingspel. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar nieuwe gasstellen voor de (zomer)kampen.

Voorverkoop

Elk jeugdlid heeft een voorverkooplijst ontvangen, waarmee hij/zij aan buren, opa’s en oma’s, tantes en ooms en andere bekenden doosjes Wilhelmina pepermunt kan verkopen. Een doosje pepermunt kost € 2,=.

Alleen tijdens de voorverkoop geldt: 3 doosjes voor € 5,-.

En natuurlijk… De beste voorverkoper wint een leuke prijs!

De voorverkooplijsten kunnen samen met het ontvangen geld op zaterdag 23 september en op zaterdag 30 september voor òf na de opkomst worden ingeleverd. Is de voorverkooplijst vol? Geen probleem je kan een nieuwe lijst downloaden of ophalen bij de kraam aan de poort. De voorverkoop dient zaterdag 7 oktober om 16.00 uur aan het eind van de actiedag te worden opgehaald.

Actiedag

Zaterdag 7 oktober is het zover: De Pepermuntactiedag is dan een feit!

De actiedag is niet veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. Deze dag gaan wij als gehele groep langs de deuren in de wijken in Apeldoorn en omstreken om zoveel mogelijk Pepermunt te verkopen. Om deze actie te kunnen laten slagen, verwachten wij dat ieder jeugdlid helpt tijdens de actiedag.

Hieronder hebben we voor u een aantal gegevens op een rijtje gezet:
Wanneer? Zaterdag 7 oktober
Hoe laat? 9.00-16.00 uur (voor de bevers één dagdeel. De Ochtendkolonie draait van 9.30 tot 12.00 uur en de Middagkolonie van 13.00 uur tot 15.30 uur.)
Benodigdheden? Compleet Scoutfit, lunchpakketje en een rugtas

U helpt toch ook?

Zonder hulp is deze actie niet mogelijk. Als ouder/verzorger begeleidt u deze dag (of een dagdeel) een groepje van ongeveer vier à vijf kinderen (welpen/scouts) met het verkopen van de doosjes pepermunt.

U gaat met de auto of lopend een wijk van Apeldoorn in zodat de kinderen aan de deur de pepermunt kunnen verkopen. Bevers en Explorers gaan deze dag onder begeleiding van hun eigen (bege)leiding de wijk in. Ouders van deze jeugdleden worden dan ook gevraagd om de groepjes van welpen/scouts te begeleiden.

Wij verzoeken u om, óók als u verhinderd bent om te helpen, uiterlijk zaterdag 23 september het antwoordstrookje te deponeren in de brievenbus bij de poort of uw gegevens te e-mailen naar pepermunt@sw3lbp.nl.

Meer informatie over de actiedag ontvangt u eind september. Voor vragen omtrent de Pepermuntactie kunt u mailen naar pepermunt@sw3lbp.nl.

Overzicht zomerkampen

In de eerste week van de zomervakantie is het altijd tijd voor het leukste moment van het hele scoutingjaar, het zomerkamp!

Grote vraag is natuurlijk ieder jaar, waar gaat iedereen naar toe?
Hieronder een overzicht wie waar heengaat.

Ochtend- en Middagkolonie --> Doornenburg
Sioniehorde --> Vaassen
Mowglihorde --> Loenen
Shantihorde --> Emmen
Gaaientroep --> Mook
Ekers- en Prinses Margriettroep --> Ommen
EA 757 --> Zeewolde
EA 595 --> Edinburgh, Schotland

Via onze social media blijf je natuurlijk op de hoogte van alle belevenissen tijdens de kampen van de verschillende speleenheden.


We wensen iedereen een fijn zomerkamp, een goeie vakantie en zien graag iedereen weer terug op zaterdag 26 augustus. Meer info over de eerste opkomst volgt binnenkort.

Prinses Margriettroep naar de LSW!

Afgelopen weekend waren er weer de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) van Scouting Regio Rondom de IJssel. Hier hebben de meiden van de Prinses Margriettroep een prachtige 4de plaats bemachtigd en zijn daardoor automatisch geplaatst voor de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) tijdens het Pinksterweekend. Een super resultaat!

De andere ploegen van de Prinses Margriettroep eindigde op de 10de en 19de plaats.

De scouts van de Gaaientroep waren erg dicht bij de top 4 en werden 5de, 7de, 13de en 22ste.

De jongens van de Ekerstroep zijn deze RSW geëindigd op plaats 27.

Iedereen ontzettend gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat!

Vanaf 4 jaar al welkom bij Scouting

Bij scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell zijn vanaf nu ook jongens en meisjes vanaf 4 jaar welkom. Om dit te vieren nodigen ze alle kinderen tussen de 4 en 7 jaar uit om op 13 mei te komen kijken aan de Jachtlaan 4-6 en kennis te komen maken met scouting.

Bevers

De kinderen van 4 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. “Het plezier van de kinderen is het mooiste om te zien,” vertelt José Garcia Lucena, die zelf vijf jaar lang leiding gaf aan deze leeftijdsgroep.

Jong geleerd

Het spelen en leren gebeurt door middel van verschillende themafiguren die ieder hun eigen specialiteiten hebben. “Zo heb je Bas Bos die alles weet over de natuur, bijvoorbeeld welke dieren je hier kan vinden en een figuur die de kinderen helpt met tekenen en schilderen. “Door alle themafiguren tijdens bijeenkomsten, in scoutingtermen ‘opkomsten genoemd, voorbij te laten komen, leren de kinderen dingen waar ze later zeker wat aan hebben,” zegt José die zich als themafiguur bezig hield met vuur stoken en hutten bouwen.

Open dag 27 mei: gewijzigde opkomsttijden

Aanstaande zaterdag hebben we een open dag op ons terrein. Tijdens deze open dag zijn alle kinderen van 4 tot 18 jaar welkom om te kijken wat Scouting precies inhoudt en de sfeer te komen proeven. Zoals ieder jaar worden er, naast de normale programma's, gave outdoor-activiteiten aangeboden en pakken alle speleenheden extra uit.   

Tijdens de open dag hebben we aangepaste opkomsttijden.
De ochtendspeleenheden (Ochtendkolonie, Sioniehorde, Gaaientroep en EA757) hebben hun opkomst van 11.00 uur tot 13.30 uur. Dit bekent dat deze speltakken een lunchpakket moeten meenemen!   

De middagspeleenheden (Middagkolonie, Mowglihorde, Shantihorde, Ekerstroep, Prinses Margriettroep en EA595) hebben hun opkomst van 13.00 uur tot 15.30 uur.   

We vragen alle leden om hun broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes en buurkinderen mee te nemen naar Scouting en te laten zien hoe leuk het is. Zegt het voort!   

Voor vragen of afmeldingen kunt u zich wenden tot de leiding van de eigen speleenheid.

Foodtruckfestival & Sint Joris

Jullie hebben het al kunnen lezen in de nieuwsbrief van maart: aanstaande zaterdag (15 april) vieren we weer Sint Joris. Ditmaal bieden we een volledig verzorgde avond aan, speciaal voor al onze jeugdleden en hun ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, vrienden en vriendinnen. Jullie hoeven niet eens thuis te eten! Hoe dat zit? Lees snel verder.

Het programma:

17.30 - 18.45 uur: Foodtruckfestival

19:00 - 20:30 uur: Kampvuur met "Sint Joris: de Musical"

Foodtruckfestival

Je merkt het al: ook een scoutinggroep moet met zijn tijd mee. De foodtruck-rage, waarbij allerlei lekkere gerechten worden verkocht vanuit een keukentje op wielen, heeft onze groep bereikt. Het eten wordt verzorgd door de explorers van de EA595 en de opbrengst is bestemd voor hun zomerkamp. Naast heerlijke eetstandjes is er ook kosteloos vermaak voor jong en oud: een springkussen, schminkkraam en oudhollandse spelletjes maken het festivalgevoel compleet.

Jullie zijn vanaf 17:30 uur van harte welkom. Voor het eten en drinken worden aan het begin van het terrein bonnen verkocht à € 0,50 per stuk (er kan gepind worden).

Sint Joris: de Musical

Vanaf 18.45 uur kan iedereen een plek uitzoeken in ons mooie kampvuurtheater en kunnen we genieten van een voorstelling waarin het verhaal van Sint Joris en de Draak in een nieuw - muzikaal - jasje wordt gestoken. Een avond vol spanning, romantiek en vooral: zingende leiding en explorers. Dat wil je niet missen!

Tip: neem een plastic zak mee om op te zitten, eventueel met een kussen erin. Zo zit je extra comfortabel.

We hopen jullie in groten getale te mogen verwelkomen! Ben je verhinderd? Afmelden mag bij de eigen leiding.

NLdoet

Zaterdag 11 maart is in heel Nederland de actie NLdoet aan de gang. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Alle vrijwilligers die zich aangemeld hebben via de website van NLdoet en onze enthousiaste klusouders zullen onder andere beginnen met het schilderen van het Gaaiennest. Maar ook de nieuwe luiken van Orpidow zullen weer voorzien worden van een mooie groene kleur.

Als het slecht weer is kunnen ze ook aan de slag met nieuwe vloeren in het Ekersnest en Orpidow. Ook gaan ze verder met de bouw van het nieuwe houthok naast het Gaaiennest.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website www.nldoet.nl en zijn zaterdag vanaf 9.00 uur van harte welkom op het terrein aan de Jachtlaan 4-6 in Apeldoorn. Voor alle vrijwilligers is er tussen de middag een stevige lunch met heerlijke broodjes en warme soep.

Bevers: nu vanaf 4 jaar!

Vanaf nu zijn bij onze jongste speltak, de Bevers, ook jongens en meisjes welkom met de leeftijd vanaf 4 jaar!

Over de bevers
Onze bevers (4 t/m 7 jaar) zijn iedere zaterdag van 9:30 uur tot 11:45 uur (de Ochtendkolonie) en van 14:00 uur en tot 16:15 uur (de Middagkolonie) te vinden in hun eigen gebouw Hotsjietonia, waar ze samen met verschillende themafiguren leuke spellen doen en nieuwe dingen leren. Want Rozemarijn vertelt ons alles over groente en fruit, maar weet ook veel van planten. Met Bas Bos maken ze in de herfst altijd een mooie wandeling in het bos, waar hij dan vertelt wat we daar allemaal zien. Met Stanley Stekker gaan ze hutten maken of bouwen ze met palen een schommel. Ook leert hij de bevers hoe er een broodje gebakken moet worden boven een kampvuur!

Kom eens langs!

Laat uw kind, kleinkind, nichtje of buurjongen, ook vanaf 4 jaar, gerust eens een kijkje nemen bij onze bevers! Deel dit bericht vooral ook binnen uw familie- en kennissenkring: iedereen is van harte welkom en we voorzien u indien gewenst graag van meer informatie.

Midwinterkampvuur groot succes!

Op zaterdag 12 november hebben we weer ons traditionele midwinterkampvuur gehouden. Elk jaar hebben we een ander thema. Dit jaar stond het kampvuur in het teken van een super bingoavond. Heb jij nog wat gewonnen?? Heb je zin om deze avond nog een keer te beleven, kijk dan snel naar de foto's op de website!

Kerstbomenactie

Ook dit jaar zullen er weer kerstbomen bij de hoofdpoort aan de Jachtlaan verkocht worden en wel op zaterdag 10 en zaterdag 17 december a.s.

Er zijn verschillende soorten kerstbomen met en zonder kluit te koop. De kerstbomen zijn van een uitstekende kwaliteit en in verschillende prijsklassen. U kunt zelf uw boom uitzoeken tussen 09:00 en 17:00 uur. Ook uw familie, buren en andere bekenden zijn uiteraard van harte welkom.

Deze actie wordt in zijn geheel georganiseerd door leiding, bestuur, ouders/verzorgers en oud-leden. Het geld dat opgebracht wordt, gaat naar het spel voor de jeugdleden.

Tot ziens op de verkoopdagen direct na de Sinterklaas! En zegt het voort!

Sint Joris groot succes!

Zaterdag 23 april was het weer zo ver: het Sint Joris kampvuur. Met dit jaar een Belgisch tintje, vanwege het groepszomerkamp later dit jaar in juli. Het was vollop feest in de kampvuurtheater dit jaar!

Wil je de foto's terugkijken, kijk dan snel op de groepsfotoalbum pagina.

 

 

Belangrijke info groepszomerkamp deelnemers

Als het goed is hebben nu alle deelnemers aan het groepszomerkamp onderstaand pakket gekregen.

In dit pakket zit het volgende:
- groepszomerkampboekje
- thuisblijvers informatie
- groepszomerkamp badge
- aanbrenginstructie groepzomerkamp badge
- 2 bagagelabels

Het groepszomerkampboekje en thuisblijvers info zijn ook terug te vinden in Groep --> Documenten. Lees dit allemaal goed door zodat uw kind goed voorbereid op groepszomerkamp kan.

Als er nog vragen zijn, stel ze dan aan de speltakleiding of stuur een mail naar grzoka@sw3lbp.nl