Apeldoorn is met zijn bosrijke omgeving een prachtige omgeving voor een scoutinggroep. Aan de noordrand van Apeldoorn, twee kilometer van het centrum, staan in het bos vijf blokhutten. Hier huist de scoutinggroep SWIII/LBP. In dit bosperceel van circa 3 hectare vinden elk weekend veel activiteiten plaats.

De Scoutinggroep Stadhouder Willem III / Lady Baden-Powell in Apeldoorn heeft al een lange scoutingtraditie. Ze is het resultaat van een fusie tussen twee groepen die op hetzelfde terrein zaten. Eén van beide was zelfs de oudste groep in Apeldoorn, opgericht in 1931. De locatie is een schitterend stuk bos aan de rand van Apeldoorn, dat deel uitmaakt van de Kroondomeinen. Vanwege de vorm van het terrein draagt het de naam "de Punt".

De dertien speltakken draaien hun opkomsten in één van de vijf blokhutten die de groep rijk is. Met het toenemen van de leeftijd van de leden neemt de leiding geleidelijk af en de zelfstandigheid toe. Op deze manier biedt scouting een plezierige vrije-tijdsbesteding die een bijdrage levert aan de vorming van de persoonlijkheid.

De Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is een bloeiende en groeiende groep die meegaat met haar tijd. Saamhorigheid en teamwerk staan bij ons in Apeldoorn echter nog steeds hoog in het vaandel.

Ieder jaar is er weer een aantal hoogtepunten. In april is er een groot kampvuur ter ere van Sint Joris, beschermheilige van de scouts. In de zomervakantie gaan alle speltakken op zomerkamp, variërend van drie dagen voor de bevers tot een week voor de oudere speltakken. Sinds een aantal jaren doet de groep in oktober mee met de Jotihunt, die tijdens dit weekend door scouting Gelderland wordt georganiseerd. In 2008 en 2009 heeft de groep zelfs deze activiteit gewonnen!

Informatie over groepsadministratie

Lid worden bij de groep? Geen probleem, je bent van harte welkom!

Je kan op de speleenheidpagina zien welke leeftijdsgroepen er zijn en op welke tijdstippen de opkomsten beginnen en eindigen. Hier vind je ook een formulier om een vraag achter te laten of om je als lid aan te melden.

Hieronder vind je een boekje voor nieuwe leden. Veel plezier met lezen en we zien je graag terug op "de Punt" aan de Jachtlaan!

Boekje nieuwe leden

Boekje nieuwe kaderleden