Afdeling 595

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en op zoek naar uitdaging en avontuur? Dan ben jij van harte welkom bij de explorers! Een groep explorers noemen we bij ons een afdeling.

Als explorer organiseer je alles zelf! Samen met de andere explorers van je afdeling besluit je welke activiteiten jullie doen en hoe je de afdeling bestuurt. Twee keer per jaar verzinnen jullie met z’n allen jullie eigen programma. Heel veel dingen (bijvoorbeeld scoutingtechnieken) die je eerder hebt geleerd, kun je nu zelf uitvoeren. Belangrijk om te weten is dat je geen leiding meer hebt, zoals bij de jongere speltakken, maar begeleiding.

Wilde ideeën? Grootse plannen? Verborgen talenten? Samen met de begeleiding heb je de mooiste tijd van je leven. Want wat doen we allemaal bij de explorers? Van alles eigenlijk, omdat iedereen zijn of haar eigen inbreng in het programma heeft. De één wil graag iets actiefs, de ander juist weer een rustige of relaxte activiteit. Programma’s die prima passen bij de explorers zijn abseilen en toggelen, een gezellige spelmiddag, een trektocht maken, een kookmiddag of zwemmen in de Scheg.
Ook helpen de explorers graag mee met groepsactiviteiten. Ze geven dan ondersteuning of ze gaan er op uit als vossen tijdens een vossenjacht voor de welpen. Al deze activiteiten worden door de explorers zelf georganiseerd.

Maar hoe organiseer je nu precies een programma? Waar moet je allemaal aan denken? Hoe stel je voor jezelf een tijdsplanning op en hoe maak je een begroting om te zien hoeveel geld een activiteit mogelijk gaat kosten?
Heb je advies nodig? Dan is er altijd nog je begeleiding aan wie je vragen kunt stellen!

Zoals alle speltakken gaan de explorers ook één keer per jaar op zomerkamp. Vaak gaan we over de grens op kamp. Net als bij de scouts duurt het zomerkamp bij ons een week.De locatie hangt voor een groot gedeelte af van de kosten, want iedereen moet wel mee kunnen. Om wat geld te verdienen voor het kamp of om een extra zakcentje voor de reguliere opkomsten te verdienen, doen we doorgaans één keer per jaar mee aan een actie. Zo halen de explorers samen wat geld op.

Eén ding staat centraal bij de explorers: We werken er samen aan om er een leuke, gezellige en leerzame tijd van te maken! Want de dingen die we doen, doen we samen bij de explorers.

Wij hebben twee explorer afdelingen bij onze scoutinggroep. Op de zaterdagochtend ben jij van harte welkom bij Explorer Afdeling 757. Op de zaterdagmiddag ben jij van harte welkom bij Explorer Afdeling 595. Beide afdelingen zijn gemengd.

Heb je er al zin in gekregen en wil je eens komen kijken? Je bent van harte welkom om eens een keer mee te draaien! We zitten in het linkergedeelte van ‘t Gaaiennest.

In het jaar dat je 18 wordt, vlieg je over naar de horta stam.

Fotoboek

Installatie 2016