Het terrein

Het terrein waar onze scoutinggroep gehuisvest is, wordt ook wel "de Punt" genoemd, aangezien het terrein in een punt uitloopt. Vroeger behoorde het terrein tot een deel van de jachtgebieden van Koning Stadhouder Willem III, ook wel Kamp Links genoemd.

Op het terrein zijn in totaal vijf blokhutten te vinden, namelijk: 't Ekersnest, Orpidow, 't Gaaiennest, Hotsjietonia en de Stamhut. Sommige blokhutten worden ook verhuurd.

't Ekersnest

't Ekersnest wordt op zaterdagochtend bewoond door de Sioniehorde en de Gaaientroep. 's Middags maken zij plaats voor de Mowglihorde en de Ekerstroep. ’t Ekersnest is een volledig houten gebouw uit de begin jaren ’50 van de vorige eeuw.

Orpidow

Dit is Orpidow, (“Ons Rustige Plekje In Deze Onrustige Wereld”). Hier draaien de Havelihorde, Shantihorde en de Prinses Margriettroep hun opkomsten. Orpidow is het enige stenen gebouw bij de groep en dateert al uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw.

't Gaaiennest

't Gaaiennest is de blokhut van de explorers, ook wel de basis genoemd. In de ochtend vind je hier de explorers van de afdeling 757 en in de middag de explorers van de afdeling 595. Ook het magazijn van de groep is in het Gaaiennest gevestigd.

Hotsjietonia

Hotsjietonia is natuurlijk dé blokhut van de Bevers. Het gebouw is in 1999 verbouwd. Voor die tijd heette de blokhut Sherhunove (Sherpa Hut Nooit Verwacht). Op een deel van de oude fundamenten van Sherhunove plus een nieuw gedeelte is Hotsjietonia neergezet.

Zowel in de ochtend als in de middag vind je hier bevers, namelijk de ochtendkolonie en middagkolonie.

Stamhut

De stamhut is in de Tweede Wereldoorlog gebouwd door de Canadezen. Deze heeft tot 1990 gestaan, waarna deze oude stamhut afgebroken is. Op de fundamenten herrees een nieuwe stamhut.

De stamhut wordt door meerdere leeftijdsgroepen gebruikt. Op zaterdag wordt de stamhut gebruikt als leidersruimte, waar altijd koffie en gezelligheid te vinden is. Op vrijdagavond vind je er één van de twee stammen, die er om de week hun opkomsten in draaien.

Huren?

Ben je benieuwd of je één van deze blokhutten en/of het terrein kan huren? Kijk dan op onze verhuur pagina.